(ВІДЕО) Прикордонники продовжують удосконалювати навички та вміння з протидії російським диверсантам

НАЗАД
14 квiтня 2024 15:08

Минуло більш як два роки відколи Сумщина деокупована від російських військ

Однак за весь цей час фактично не було ані дня, коли б ворог не тероризував українське прикордоння, яке постійно зазнає ударів зі ствольної артилерії, мінометів, ракетних систем залпового вогню, дронів, авіації.

Останніми місяцями ситуація з обстрілами прикордонних населених пунктів Сумщини значно погіршилась, обстріли стали настільки частими, що прикордонні населені пункти, без перебільшення, стали називати випаленою землею. Ворог активізував запуск з літаків керованих авіабомб, були дні, коли загалом «прилітало» понад півсотні таких смертоносних боєприпасів. Щодня в області лунають десятки повітряних тривог. Одночасно з цим росіяни б’ють по цивільній інфраструктурі й далі від кордону. Все це призводить не лише до руйнувань помешкань громадян та іншої інфраструктури, а й до людських жертв та поранень.

Варто нагадати, що протяжність державного кордону України з країною-агресором в Сумській області складає понад 560 кілометрів.

Не меншим викликом стали російські ДРГ, протидія яким є одним з найважливіших завдань для прикордонників та інших складових Сил оборони під час захисту й оборони державного кордону України на Сумщині. Активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп на напрямку Сумської області залишається досить високою. Для протидії ворожим диверсантам підрозділи Сил оборони застосовують всі можливі контрзаходи.

Прикордонники, які виконують завдання у складі Сил оборони, поміж бойових чергувань постійно тренуються для підвищення рівня військового вишколу, тактичної вправності та влучної стрільби. Все це направлено на виявлення та ліквідацію загрози з боку противника. Тому навчання особового складу щодо своєчасного виявлення та ефективної протидії ворожим диверсантам є важливою складовою побудови захисту української території.

Прикордонники разом з побратимами з інших складових Сил оборони продовжують давати гідну відсіч російським окупантам, повсякчас демонструючи свою ефективність у знешкодженні ворожих диверсійно-розвідувальних груп і захищаючи український кордон.

Захисники України на варті!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси